Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Φίλιππος ο Γαλάτης

 Ο Φίλιππος ο Γαλάτης αποτελεί εξ ολοκλήρου φανταστικό πρόσωπο. Είναι ο πρωτότοκος γιος του ηγεμόνα του Κοινού των Γαλατών Βερκιγγετόριγος και μίας Ελληνίδας πριγκίπισσας. Πέρασε τα παιδικά και τα πρώτα του εφηβικά χρόνια στην Γαλατία, μαθαίνοντας πολλά στο πλευρό του πατέρα του για την διοίκηση, τον πόλεμο, την διπλωματία και την εξιχνίαση του εγκλήματος. Σε ηλικία 15 ετών, το έτος 27 π.Χ., ταξίδεψε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να διδαχθεί από τους καλύτερους δασκάλους της Μεγάλης Βιβλιοθήκης και να μεταλαμπαδεύσει την γνώση του αυτή πίσω στην πατρίδα του. Εκεί ωστόσο, γνώρισε τον πρίγκιπα Αλέξανδρο Ήλιο, τον γιο της βασίλισσας Κλεοπάτρας, με τον οποίο και έγιναν έκτοτε καρδιακοί φίλοι.


Από την αρχή του βιβλίου, ο Φίλιππος βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του νεαρού Αλέξανδρου, αποτελώντας έναν δυναμικό και αξιόπιστο φίλο και συνοδοιπόρο στο ταξίδι του για να βρει την εξαφανισμένη αδελφή του. Ατρόμητος, είναι διατεθειμένος να πολεμήσει στο πλευρό του φίλου του και να τον βοηθήσει στην αποστολή του με κάθε κόστος, στηρίζοντάς τον ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές και παράλληλα εμπλουτίζοντας την οπτική του με μία κάπως πιο καχύποπτη, αλλά συνετή αντίληψη του κόσμου.

Κριτική της συγγραφέα Σελίνας Χρυσουλάκη για το Αλέξανδρος και Σελήνη: Τα Παιδιά του Ήλιου

Ευχαριστώ θερμά την αγαπητή συνάδελφο συγγραφέα, Σελίνα Χρυσουλάκη για την κριτική που έκανε μέσω του Goodreads στο βιβλίο μου " Αλέξ...