Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Στράβων

 

Ο Στράβων είναι άλλο ένα από τα ιστορικά πρόσωπα, το οποίο εμφανίζεται στο βιβλίο, έχοντας γεννηθεί, όπως και στην πραγματικότητα, το 64 π.Χ. στην Αμάσεια του Πόντου.

Στην πραγματικότητα, ο Στράβων υπήρξε γεωγράφος, ιστορικός και φιλόσοφος, ένας από τα λαμπρότερα μυαλά των ημερών του και συγγραφέας των Γεωγραφικών, από τα οποία αντλούμε πολλές πληροφορίες για τον αρχαίο κόσμο.

Τα παραπάνω ισχύουν και στην εναλλακτική μας ιστορία, με την διαφορά ότι εδώ του έχει ακόμα ανατεθεί από την βασίλισσα Κλεοπάτρα η διεύθυνση της Μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας, η οποία τον ονομάτισε βιβλιοθηκάριο μετά τον θάνατο του Διοδώρου του Σικελιώτη. Από την θέση του στην βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, ο Στράβων θα μπορούσε να συνεχίσει το επιστημονικό του έργο, αναλαμβάνοντας παράλληλα προσωπικά και την εκπαίδευση των παιδιών της βασίλισσας Κλεοπάτρας, καθώς και τον ρόλο τους βασιλικού συμβούλου, όποτε του το ζητούσε η βασίλισσα.

Στην αρχή του βιβλίου, το 20 π.Χ., ο Στράβων είναι ένας πολυμαθής άνθρωπος του πνεύματος, ηπίων τόνων και μάλλον δείχνοντας λίγο μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία. Έχει πάρει πολύ σοβαρά την υποχρέωσή του να μορφώσει τους αυριανούς ηγεμόνες του γνωστού κόσμου και με τα χρόνια έχει δεθεί και συναισθηματικά με τα παιδιά της Κλεοπάτρας, τα οποία αγαπά σαν δικά του παιδιά.

Όταν εξαφανίζεται η πριγκίπισσα Σελήνη, αναλαμβάνει ο ίδιος να συλλέξει στοιχεία για την εξαφάνισή της και αρχίζει να αμφισβητεί την αξίωση των συνωμοτών ότι την έχουν πράγματι απαγάγει. Και όταν ανακαλύπτει ότι ο πρίγκιπας Αλέξανδρος ετοιμάζεται να παρακούσει την μητέρα του και να ξεκινήσει για να βρει την εξαφανισμένη αδελφή του, καταλαβαίνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον μεταπείσει, τον ακολουθεί στο παράτολμο ταξίδι του.

Κριτική της συγγραφέα Σελίνας Χρυσουλάκη για το Αλέξανδρος και Σελήνη: Τα Παιδιά του Ήλιου

Ευχαριστώ θερμά την αγαπητή συνάδελφο συγγραφέα, Σελίνα Χρυσουλάκη για την κριτική που έκανε μέσω του Goodreads στο βιβλίο μου " Αλέξ...